joi, 8 iulie 2010

Sex and the city 2- femei sfidand criza

Nu, nu despre criza financiară este vorba. Deşi filmul o sfidează cu eleganţă în mai multe feluri: ignorând-o aproape în totalitate, opunandu-i nişte decoruri luxuriante(Abu Dhabi) şi ţinute mai opulente decât în oricare episod S&S, plus un stil de bon vivre care îţi dă furnicături pe şira spinării. În paranteză, cred că e bine că este aşa: superficialitatea prosperă şi zâmbitoare , mondenităţile şi picanteriile delicioase ale high life-ului new yorkez şi de-aiurea sunt un festin pentru ochii saturaţi de griul acestor zile triste.

Dar "fetele”sfideaza cât cuprinde o altă criză, a lor personală, criza vârstei de mijloc. Şi asta chiar e o lecţie de învăţat, pentru ele şi pentru noi, fetele care nu am ajuns încă acolo :)

Carrie, la casa ei, refuzând să se aşeze în rolul rutinier al soţiei care stă seara in pat şi se uită la televizor, şi care îşi dă seama că de fapt are nevoie de o relaţie solidă cu Mr. Big(by the way, more handsome than ever :) mai mult decât de stilul ei de viaţă monden şi independent dinainte.

Samantha, luptând cu menopauza cu toate armele medicinii moderne, atentă să nu îşi piardă feminitatea,în sens cât se poate de concret. Sfidând prejudecăţile culturale, şi razbunadu-şi victorioasa frustrările provocate de minţi arabe obtuze cu o partidă de sex în open air pe capota unei maşini, în ţara tuturor posibilităţilor.

Miranda, mai înţeleaptă, împlinită şi glam decât niciodată, traversând o criză de carieră, şi dându-şi seama că e ok să pleci din firma în care te-ai zbătut ani la rând ca să devii partener, dacă nu te mai simţi bine acolo.

Charlotte, încercând ca de obicei să fie perfectă şi proper, în rolul de mamă upper class de asta data, şi recunoscând doar sub influenţa alcoolului că asta o oboseşte peste măsură şi că are nevoie de timpul ei personal ca să se echilibreze, chiar dacă îşi iubeşte copiii.

Nu sunt probleme grave sau insurmontabile, dar tocmai normalitatea lor şi modul onest în care sunt tratate fac că filmul să îţi rămână în inimă mai mult decât bărbaţii superbi, decorurile extraordinare şi toaletele fabuloase pe care le vezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu